Let op! Uitbraak van hondsdolheid eist 3 levens in 3 provincies; dringende vaccinatie aangedrongen

THAILAND:- Een golf van gevallen van hondsdolheid heeft drie levens geëist in de provincies Chonburi, Rayong en Surin, dit als gevolg van een gebrek aan adequate vaccinatie na contact met de ziekte. Een 28-jarige man uit Myanmar stierf ook in de provincie Tak nadat hij in Myanmar was gebeten door een geïnfecteerde hond.

De directeur van de Thaise gezondheidsdienst, Dr. Tares Krassanairawiwong, meldde dat tussen 1 januari en 23 mei 2023 drie sterfgevallen werden geregistreerd: één in Chonburi, Rayong en Surin, omdat de slachtoffers geen hondsdolheidsvaccinaties kregen na contact met geïnfecteerde dieren. In sommige gevallen waren personen betrokken met een eerdere vaccinatiegeschiedenis, maar ze kregen geen booster-injectie nadat ze waren gebeten.

De 28-jarige Myanmarees die op 3 mei in de provincie Tak overleed, werd in maart in Myanmar door een hond gebeten. Zijn symptomen begonnen op 26 april en hij zocht privébehandeling in Tak. Zijn verslechterende toestand leidde hem op 28 april naar het Mae Sot-ziekenhuis, waar zijn speekselmonsters positief testten op hondsdolheid en hij stierf uiteindelijk op 3 mei. Aangezien de infectie buiten Thailand plaatsvond, wordt de zaak niet meegeteld als een lokaal rapport. Desalniettemin volgen de gezondheidsautoriteiten de mogelijk getroffen personen op en volgen ze deze op.

Olleke Bolleke waarschuwt u bij deze dat hondsdolheid het hele jaar door voorkomt, vooral bij honden en katten, en soms bij runderen en buffels. Het virus komt het lichaam binnen via bijtwonden, schrammen of contact met het speeksel van besmette dieren.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!