Let op! Het troebele overstromingswater in Thailand kan dodelijke bacteriën bevatten

BANGKOK:- Met regen die over Thailand raast en overstromingen veroorzaakt, waarschuwen de Thaise autoriteiten voor een ongezien gevaar in regenwater.  Het modderige water waar mensen tijdens overstromingen doorheen sjokken, kan vol vervelende bacteriën zitten die ziekten en infecties kunnen veroorzaken.  

Door Thai News Room werd een bericht op de Facebook-pagina Panda Lab Doctor geplaatst waarin mensen worden gewaarschuwd voor ziekten zoals melioïdose, die tot ziekte en zelfs de dood kunnen leiden.

Ook bekend als de ziekte van Whitmore, wordt de ziekte veroorzaakt door de bacterie Burkholderia pseudomallei, die vaak wordt aangetroffen in water, vuil en lucht.  Mensen nemen de bacteriën meestal binnen via open wonden of door verontreinigd vloerstof in te ademen.  Met overstromingen die momenteel overal plaatsvinden, is het veel gemakkelijker om besmet te raken.  Als de infectie niet wordt behandeld of te laat wordt opgemerkt, kan deze dodelijk zijn.

De Panda Lab Doctor-pagina wordt beheerd door een medisch technicus die nuttige en belangrijke medische informatie met het publiek deelt via zijn populaire Facebook-pagina.  Hij waarschuwde mensen om laarzen te dragen als ze door het overstromingswater lopen en om op te passen dat ze hun voeten niet snijden of verwonden om de bacteriën te vermijden.  De dokter raadde ook aan om je armen en benen te wassen na het waden door modderig water.

Hij zei dat boeren het meeste risico lopen op bacteriële infecties omdat ze constant door wat nu modderig water is lopen, maar professionals zoals politieagenten die het verkeer regelen, moeten daarom ook uiterst voorzichtig zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!