Immigratiedienst verklaart beperkingen op de uitgifte van Cambodjaanse visa vanuit Pattaya 

BANGKOK:- De Thaise en Cambodjaanse grenspolitie in Aranyaprathet en Pong Nam Ron, op drie uur rijden van Pattaya, hebben de regels uitgewerkt voor buitenlanders die hun verblijf in Thailand met nog eens 45 dagen willen verlengen.  De nieuwe inreisstempel kan later bij Thaise immigratiekantoren met nog een maand worden verlengd voor 1.900 baht.  De regeling is vooral populair bij Britten, West-Europeanen, Amerikanen en Australiërs.

Borey San, een Cambodjaanse inklaringsfunctionaris, zei dat het absoluut noodzakelijk is dat aanvragers zich registreren bij een tour- en minibusbedrijf in Pattaya voordat ze naar de grens reizen.  Het bedrijf moet dan een kopie van het paspoort naar de grenspost van hun keuze sturen om te controleren of de aanvrager in aanmerking komt voor de nieuwe vergunning.  Niet-geregistreerde mensen die alleen aan de grens aankwamen, konden niet op dezelfde dag worden ingeklaard en moesten enkele dagen of een week op vakantie in Cambodja totdat hun aanvraag in behandeling werd genomen.  Het alternatief was om in Thailand te blijven en het risico te lopen te lang te blijven.

Een Thaise immigratiebeambte legde uit dat de meeste nationaliteiten kunnen profiteren van de visumregeling, maar dat er 19 landen zijn waarvan de burgers aan geen enkele landgrens een nieuwe vergunning kunnen krijgen.  Deze landen omvatten China, India, verschillende Centraal-Aziatische staten en een tiental staten in Afrika en de Indische Oceaan.  Ook kan niemand binnen een periode van 12 maanden meer dan twee keer gebruik maken van de regeling om te voorkomen dat buitenlanders permanent in Thailand verblijven door middel van regelmatige grensreizen.  Hij zei dat de voorafgaande indiening van paspoortkopieën noodzakelijk is om te voorkomen dat internationale bezoekers hun tijd verspillen.

Khun Jessataporn Bunnag, eigenaar van het Thai Visa Center, dat naast het immigratiekantoor in Jomtien is gevestigd, zei dat de nieuwe regel vorige maand werd ingevoerd nadat de Thaise regering haar bereidheid had herhaald om buitenlanders langer te laten blijven zonder dat ze daarvoor gevraagd werden. reizen moeten een visum aanvragen bij de Thaise ambassades in hun thuisland.  “Het belangrijkste is dat je ons op tijd je paspoort geeft, zodat je zeker weet dat je in aanmerking komt voor de extra tijd op dit traject”, zegt hij.

Het Thai Visa Center biedt de service, inclusief alle onkosten en zelfs lunch, voor 5.500 baht.  Hoewel andere bedrijven er misschien goedkoper uitzien, kunnen er extra verborgen kosten zijn, zoals:  B. de prijs van het Cambodjaanse inreisvisum (30 US dollar of ongeveer 1.200 baht) of de kosten van de minibus.  Cambodjaanse visumreizen, die ook vanuit Bangkok kunnen worden gedaan, zijn verdwenen tijdens de Covid-pandemie, omdat landovergangen gesloten bleven lang nadat de luchthavens weer waren heropend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand  
Bron: TPN News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!