LET OP! Als u in Thailand gebeld wordt met een telefoonnummer beginnend met ‘+697’, klik dan weg!

BANGKOK:- Het ministerie van Digitale Economie en Samenleving heeft de mensen in Thailand gewaarschuwd  om geen oproepen te beantwoorden met het beginnend nummer “+697”, en zei dat deze nummer reeks  werd gebruikt door callcenter-oplichters.

De waarschuwing werd gedaan door de woordvoerster van het DES, khun Noppawan Huajaimun, die uitlegde dat het voorvoegsel +697 was toegewezen aan nummers op basis van IP-telefonie (Internet Protocol).

Khun Noppawan zei dat, aangezien IP-telefoonnummers niet geregistreerd hoeven te worden bij de autoriteiten, callcenter-oplichters deze vaak gebruiken om onvindbare telefoontjes naar slachtoffers te plegen.

 Als gevolg daarvan, zei ze, vroeg het DES aan de Nationale omroep- en telecommunicatiecommissie (NBTC) en mobiele telefoonoperators om inkomende IP-oproepen toe te wijzen met het voorvoegsel +697 om klanten te waarschuwen voor het potentiële gevaar.

“De DES wil de NBTC bedanken voor het uitvaardigen van een maatregel die alle operators van mobiele telefoons verplicht om het +697-voorvoegsel aan alle inkomende IP-oproepen te koppelen, zodat mensen het gemakkelijk kunnen opmerken”, zo vertelde khun Noppawan.

 “Om te voorkomen dat ze worden misleid, moeten mensen dergelijke oproepen niet beantwoorden en gewoon wegklikken”.

 Ze voegde eraan toe dat mensen die sms-berichten of oproepen van verdachte nummers ontvangen, hun mobiele telefoonoperators kunnen vragen om deze te blokkeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Workpoint.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!