Het DITP van Thailand schetst nieuwe strategie om de Thaise fruitexport volgend jaar te stimuleren

BANGKOK:- Het departement van internationale handelsbevordering, het DITP heeft voor volgend jaar minstens 63 evenementen gepland om de export van Thais fruit te stimuleren.  De directeur-generaal van het bureau zei dat deze strategie zou moeten bijdragen aan het genereren van meer dan 2,3 miljard baht aan inkomsten.

De directeur-generaal van de DITP, Khun Phusit Ratanakul Sereroengri, vertelde tegen de verslaggevers dat het ministerie van Handel in 2022 proactieve maatregelen voor fruitbeheer heeft ingevoerd. In dat kader heeft de DITP de planning van meer dan 60 activiteiten voltooid om de maatregelen van het ministerie te ondersteunen.

Phusit zei dat de DITP de nadruk zal leggen op het organiseren van verkoopacties om de verkoop van fruit in het buitenland te bevorderen.  Hij zei dat de afdeling online onderhandelingen over fruit business matching (OBM) zal voeren en de fruitexport in hybride vorm zal stimuleren door activiteiten te organiseren om de fruitconsumptie te promoten op internationale handelsbeurzen, zowel in binnen- als buitenland.  

De afdeling zal de media voorbereiden om reclame te maken voor Thais fruit in vijf vreemde talen op het wereldtoneel.  Er zullen ook trainingen zijn om boeren voor te lichten over online handel en basisexportcursussen.

 “De afdeling is van plan om de provinciale verkoopteams op te zetten om de producten in binnen- en buitenland te helpen distribueren.  In eerste instantie wordt verwacht dat deze geplande activiteiten inkomsten zullen genereren in het land van ongeveer 2.368 miljoen baht”, voegde Phusit eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!