Leidinggevende Siam Air gearresteerd wegens niet betalen van salarissen aan 150 werknemers

~DE VOGEL IS GEVLOGEN~
(De dader is gevlucht)

SAMUT SONGKHRAM:- De politie heeft een leidinggevende van Siam Air gearresteerd die op grond van een arrestatiebevel werd gezocht omdat hij maandenlang geen loon betaalde aan 150 werknemers.

De heer Chawengsak was de leidinggevende van de luchtvaartmaatschappij en verantwoordelijk voor alle juridische kwesties.

Chawengsak Noiprasan werd dinsdag gearresteerd in een huis in Samut Songkhram, waar hij ondergedoken zat sinds het arrestatiebevel in oktober vorig jaar. De arrestatie werd uitgevoerd onder toezicht van Generaal Santi Chainiramai van het Metropolitan Police Bureau.

De politie melde dat de heer Chawengsak alles bekende waarna hij werd overgebracht naar een politiebureau in Don Muang werd voor verdere juridische stappen. Hij werd ook gezocht in verband met zeven andere zaken.

De zaak kwam aan het licht omdat werknemers weigerden nog verder te werken nadat zij twee maanden lang niet betaald hadden gekregen. Meer dan 150 benadeelden dienden klachten in bij de politie en deden een beroep op de media om het bedrijf onder druk te zetten om de achterstallige salarissen alsnog uit te betalen.

Siam Air Transport is een Thaise luchtvaartmaatschappij die lijn- en charterdiensten aanbiedt vanuit haar basis op Bangkok Don Mueang International Airport. Siam Air, opgericht in 2010, exploiteert voornamelijk lijndiensten naar bestemmingen in China, en bezit een vloot van Boeing-vliegtuigen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Teerawut Wongdee
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Chiang Rai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!