Leiders van de beroepsstudenten in Bangkok ontkennen verband met de Din Daeng-conflicten

BANGKOK:- De leiders van de beroepsstudenten ontkenden gisteren  dat ze achter botsingen in het Din Daeng-gebied in Bangkok zaten en riepen demonstranten op om een ​​einde te maken aan gewelddadige tactieken.

Ze maakten hun standpunt tegen geweld duidelijk en zeiden dat gewelddadige confrontaties met de politie de vreedzame campagne zouden kunnen doen ontsporen om premier Prayut Chan-o-cha onder druk te zetten om af te treden.

Ze verwierpen ook het idee dat het ging om technische confrontaties met de politie in Din Daeng.

De leiders van de beroepsstudenten spraken voor het eerst in het openbaar over de kwestie om hun standpunt te verduidelijken en de geruchten dat ze banden hadden met het geweld een halt toe te roepen.

Khun Kewalang Thanyacharoen, een studentenleiders en een hoofdbewaker voor anti-regeringsgroepen, zei dat de demonstranten in Din Daeng voornamelijk degenen waren die werden getroffen door de Covid19 uitbraak of degenen die verliezen leden door de pandemie.

“Geweld zal de regering nooit verslaan”, zei hij tijdens een demonstratie bij het Democratie Monument, georganiseerd door de Tha Lu Fah-groep.  Het zou soldaten uit de kazerne kunnen lokken, waarschuwde hij.

“Het kruispunt van Din Daeng zou in de geschiedenis niet bekend moeten staan ​​als een plaats van conflict en een plaats waar levens verloren zijn gegaan”, zei hij.  “Laat het geweld stoppen.”

“De geschiedenis die we proberen te schrijven is om Prayut te zien vertrekken”, zo vervolgde hij.

Maar niet lang daarna kwam in het Din Daeng gebied van de hoofdstad een ​​andere groep demonstranten opnieuw in botsing met de oproerpolitie.

Het traangas dat door de politie werd afgevuurd, werd tegengegaan door vuurwerk van demonstranten, de meeste van hen reden op motorfietsen.

De patstelling ging door toen de demonstranten probeerden door een rij zeecontainers te breken die de weg naar de residentie van de premier blokkeerden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong​ chatpattarasill​ 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!