Legerleiding van Thailand wilt géén jointje of wat óók van marihuana en hennep in de kazernes zien

BANGKOK:- Ook al zijn marihuana en hennep in Thailand gelegaliseerd, het ministerie van Defensie weigert afstand te doen van de strikte regelgeving die het gebruik van “legale kruiden” in militaire complexen controleert.

Onlangs schrapte Thailand marihuana van de lijst met verdovende middelen van categorie 5 en maakte bekend dat de plant voor medische en commerciële doeleinden mag worden gekweekt.

De plv. Defensie-woordvoerder kolonel Jintanat Punnothok kondigde dit weekend aan dat premier Prayut Chan-o-cha, die tevens minister van Defensie is, alle militaire eenheden heeft bevolen het gebruik van cannabis en hennep te verbieden in gebieden die onder hun jurisdictie vallen.

Deze order geldt voor de consumptie van cannabis zowel in voedsel als door roken.

“Alle takken van het leger en de Koninklijke Thaise politie hebben de opdracht gekregen om kennis te verstrekken aan en het bewustzijn van het personeel te vergroten over de voordelen en gevaren van het consumeren van marihuana en hennep, evenals de wettelijke beperkingen met betrekking tot het verbouwen, gebruiken, bezitten en importeren van de  planten”, zei hij.

Het ministerie heeft zijn personeel ook verboden marihuana of hennep te consumeren voor of tijdens het rijden, machines te bedienen of fysiek werk te doen, en ook ongepast gedrag te vertonen in het openbaar of op sociale media.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!