Hoofdstad Bangkok wijst zeven locaties voor openbare demonstraties aan

BANGKOK:- Het gemeentebestuur van Bangkok heeft zeven locaties aangekondigd waar mensen demonstraties mogen houden in Bangkok op grond van de openbare wet. De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, heeft deze aankondiging officieel ondertekent en bekendgemaakt.

Hij zei dat het aanwijzen van zeven plaatsen voor openbare demonstraties zou voorkomen dat ze de nationale veiligheid zouden schaden en de veiligheid van het publiek zou waarborgen.  Het zou helpen om vrede en orde en goede zeden te handhaven, evenals de volksgezondheid.  Het zou een handiger gebruik van de openbare ruimte mogelijk maken en zou voorkomen dat de rechten, vrijheden en menselijke waardigheid van andere mensen worden geschonden.

Het stadsbestuur oefende het gezag uit op grond van sectie 9 van de Wet op openbare vergadering en sectie 49 van de Wet op de verordening van de metropolitaanse administratie van Bangkok om ruimte voor openbare bijeenkomsten aan te wijzen met regels en voorwaarden voor het gebruik van die sites, aldus de aankondiging.

De zeven locaties zijn: Lan Khon Muang-grond voor het stadhuis, het Thais-Japanse jeugdcentrum in het district Din Daeng, openbare ruimte onder de Ratchavibha-brug bij Soi Vibhavadi Rangsit 36, de parkeerplaats voor het districtskantoor Phra Khanong, de  72e verjaardag Stadium in Min Buri district, het Chalerm Phrakiat Stadium in Thung Khru district en Monthon Pirom Park in Taling Chan district.

De organisatoren van demonstraties dienen dit minimaal 24 uur van tevoren te melden aan het betreffende stadsdeelkantoor.  Het districtskantoor zou dan functionarissen die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op bijeenkomsten vragen om de bijeenkomst te vergemakkelijken en de demonstranten veiligheid te bieden.

De aankondiging was een vervolg op de eerdere uitspraak van de gouverneur dat het stadhuis een alternatieve plek zocht voor mensen om te protesteren om de impact van openbare demonstraties op forenzen en omwonenden te verminderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!