De Skytrain-passagiers in Bangkok blijven verplicht om een mondkapje te dragen

BANGKOK:- Passagiers van BTS Skytrain zijn nog steeds verplicht om te allen tijde mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer, ondanks dat het maskermandaat op afgelopen vrijdag werd opgeheven.

Bangkok Mass Transit System, dat de Skytrain exploiteert, deed de aankondiging nadat de Royal Gazette de verplichte gezichtsbedekking had geschrapt.

“Passagiers worden eraan herinnerd dat hoewel het dragen van een mondkapje niet verplicht is gesteld in openbare ruimtes buitenshuis, BTS Skytrain nog steeds vereist dat de mondkapjes te allen tijde worden gedragen tijdens het gebruik van de skytrain”, aldus BTS.  Het voegde eraan toe dat eventuele toekomstige wijzigingen in deze vereiste dienovereenkomstig zouden worden aangekondigd.

Er waren op dit moment van het vertalen geen aankondigingen over het dragen van mondkapjes gedaan door andere exploitanten van systemen voor openbaar vervoer in Bangkok.

De regering heeft het dragen van mondkapjes vrijwillig gemaakt, hoewel mensen wordt geadviseerd om hun gezicht te bedekken in drukke en slecht geventileerde ruimtes.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft ook ouderen en mensen met chronische ziekten opgeroepen om mondkapjes te blijven dragen om het risico op Covid19 te verkleinen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!