Alexander Albon: ‘Eerder besluit van Red Bull had geen verschil gemaakt’

~DE TEERLING IS GEWORPEN~
(De beslissing is genomen)

EUROPA:- Alexander Albon zal het aankomende seizoen genoegen moeten nemen met een rol als test- en reservecoureur bij Red Bull Racing, aangezien alle andere stoeltjes op de grid al lang en breed bezet waren. De Thaise Brit denkt echter niet dat hij wel op de grid gestaan zou hebben als Red Bull de knoop sneller doorgehakt had.

De Formule 1-carrière van Albon heeft de nodige ups en downs gekend. Albon mocht in 2019 zijn debuut maken bij Toro Rosso, maar werd na een half jaar al gepromoveerd naar zusterteam Red Bull Racing. De Thaise Brit had echter heel veel moeite met het vinden van zijn plek bij de Oostenrijkse renstal en kreeg het niet voor elkaar om het tempo van zijn teamgenoot bij te houden. Na afloop van het Formule 1-seizoen van 2020 werd bekendgemaakt dat Sergio Pérez vanaf 2021 bij Red Bull zou rijden, terwijl Albon het met de rol van test-en reservecoureur moet doen. Door de late beslissing waren er namelijk geen andere plekken op de grid over. Men vraagt zich daarom ook af of hij wél op de grid had gestaan als Red Bull het nieuws eerder had gecommuniceerd.

“Ik denk niet dat dat heel veel verschil zou hebben gemaakt,” vertelt Albon tegenover Crash.net. Volgens Albon had de situatie ook eigenlijk niet echt anders kunnen lopen. “Ik bedoel het team was daar laat mee omdat de beslissing ook pas laat is gemaakt,” verklaart hij. “Dat is gedaan zodat we konden zien hoe dingen zouden vorderen en of dingen écht beter gingen. Maar het was duidelijk nog steeds een beetje te laat,” voegt hij eraan toe.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen concludeert Albon dat de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi, toch wel zijn persoonlijke beste race was. De keuze voor deze Grand Prix is opvallend te noemen, aangezien hij tijdens de Grands Prix van Toscane en Bahrein op het podium plaats mocht nemen, terwijl hij in Abu Dhabi genoegen moest nemen met een vierde plek. “Ik heb het gevoel dat ik nu aan het verbeteren ben. Maar nee, ik denk niet dat dat nog meer deuren zou hebben geopend,” besluit hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  Photostock
Content: Kimberley Hoefnagel
Bron: gpfans.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!