Lange rijen bij de stembureaus in Bangkok terwijl mensen 20 minuten moesten wachten om hun stem uit te brengen

BANGKOK:- De stemgerechtigden staan vandaag in de Thaise hoofdstad voor de stembureaus geduldig in de rij te wachten om hun stem uit te brengen.

Veel stembureaus meldden dat er lange rijen ontstonden, en dat sommige mensen lang voordat de stembureaus om 08:00 uur opengingen al aanwezig waren. Veel stemgerechtigden kwamen ook hun nummer controleren op het openbare bord, hoewel de informatie online beschikbaar was.

In de wijk Bang Khun Thian in de woonwijk Kan Kheha Thonburi stonden bij stembureau nr. 27  stond een rij wachtende kiezers, doch ook bij de stations nr. 8, 9, 10 en 11 op het terrein van de Wat Samakitham School in de wijk Wang Thong Lang in Bangkok.

De meeste kiezers die bij deze stations in de rij stonden, waren ouderen met gezinnen. Ambtenaren hielpen hen naar de juiste stations te leiden waar ze zich hadden aangemeld. Deze vier stations hebben 3.009 stemgerechtigde geregistreerde kiezers en een van hen is de landelijke hoofdcommandant van de Koninklijke Thaise politie, generaal Damrongsak Kittiprapas, die naar verwachting later vandaag zijn stem zal uitbrengen.

Olleke Bolleke in Bangkok

3 gedachten aan “Lange rijen bij de stembureaus in Bangkok terwijl mensen 20 minuten moesten wachten om hun stem uit te brengen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!