Landelijke opsporing van illegale vuurwapens in Thailand brengt 300 geweren boven water waarbij 51 mensen werden gearresteerd

THAILAND:- In een landelijke poging om illegale vuurwapens van de straten van Thailand te krijgen, heeft de politie aangekondigd dat ze 51 arrestaties hebben verricht en meer dan 300 wapens in beslag hebben genomen.  De campagne om illegale wapens aan te pakken was gestart als reactie op de recente toename van misdaden in Thailand die met vuurwapens zijn begaan.

De politie meldde dat ze, naast de 300 geweren die ze in beslag hebben genomen, ook meer dan 3.500 munitie van verschillende kalibers geconfisqueerd hadden.  Hoewel ze zeiden dat veel van de in beslag genomen wapens pistolen waren, werden er  ook enkele wapens van militaire kwaliteit in beslag genomen.

De totale vangst van illegale vuurwapens werd voor de media tentoongesteld in de kantoren van het Centraal Onderzoeksbureau, zoals gebruikelijk is in Thailand wanneer de politie een indrukwekkende hoeveelheid van vele soorten smokkelwaar in beslag neemt.

De politie zegt dat hun harde optreden tegen illegale vuurwapens specifiek gericht was op plaatsen waarvan werd gespeculeerd dat ze illegale wapens zouden maken.  Ze hebben ook illegale wapenhandel en -verkoop via online verkopers en marktplaatsen opgespoord en opgepakt.

Het merendeel van de 300 wapens die de politie tijdens deze aanval in beslag nam, kwam uit de provincies Bangkok, Chiang Rai, Nakhon Pathom, Pathum Thani en Suphanburi.

De politie zegt dat alle in beslag genomen illegale vuurwapens forensisch zullen worden getest en geanalyseerd om vast te stellen of ze zijn gebruikt bij bekende misdaden of verband houden met enige vorm van criminele activiteit.

Sommige verdachten zouden hebben toegegeven dat de wapens uit het buitenland kwamen en over landgrenzen met buurlanden Thailand waren binnengesmokkeld.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!