Meer dan 2.400 bezoekers kwamen Thailand via Suvarnabhumi op de eerste dag van heropening binnen

SAMUT PRAKAN:- Suvarnabhumi Airport heeft gisteren (1 november) 2.424 inkomende passagiers verwelkomd die via 40 internationale vluchten het koninkrijk binnenvlogen.

Volgens het plan hoeven bezoekers die per vliegtuig reizen vanuit 63 landen met een laag niveau van Covid19 infecties niet in quarantaine te gaan, maar ze moeten wel bewijzen dat ze volledig ingeënt zijn met een goedgekeurd Covid19 vaccin en moeten een negatief RT-PCR-testresultaat laten zien dat niet meer dan 72 uur voor het vliegen is genomen.

“Gisteren werden ongeveer 20.000 passagiers geregistreerd die de luchthaven gebruikten”, zei luchthavendirecteur Kittiphong Kittikhajorn.  “6.613 mensen reisden op internationale vluchten, van wie 2.424 inkomende passagiers en 4.189 uitgaande passagiers.  Van de inkomende passagiers waren 1.534 buitenlanders en 890 Thais.”

Suvarnabhumi Airport voerde gisteren in totaal 260 vluchten uit, waarvan 91 internationale en 169 binnenlandse vluchten.  Van de internationale vluchten waren er 40 inkomende en 51 uitgaande.

Khun Kittiphong voegde eraan toe dat alle buitenlandse bezoekers bij aankomst het certificaat van toegang (COE) moeten overleggen aan International Communicable Disease Control-functionarissen of de QR-code van het Thailand Pass-systeem moeten scannen.  “We hebben 10-15 agenten ingezet bij de checkpoints om de bezoekers te faciliteren.  Dit proces duurt ongeveer een minuut per passagier”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!