Lamborghini-bestuurder gaat er vandoor na aanrijding met de pick-up van een eiverkoopster en laat een Thais persoon ervoor opdraaien

PHETCHABURI:- Een Thaise vrouw heeft de hulp ingeroepen van een advocaat om te helpen bij het opsporen van een buitenlander die met zijn Lamborghini in haar pick-up truck vol eieren had laten crashen. De buitenlander ging er vandoor de eierverkoopster achterlatend met één schade van bijna 200.000 baht. 

Khun Kamlai Sisaengchan had net 1.400 trays met eieren opgehaald, ter waarde van 190.000 baht, toen ze s’morgens om 5.45 uur werd aangereden door de luxe auto op Petchakasem Road in de provincie Phetchaburi.  De sportwagen reed op de plaats van het ongeval ook nog eens tegen een ander voertuig aan.

De 33-jarige vrouw had de bestuurder van de blauwe Lamborghini met kenteken ก9999 niet gezien omdat ze direct na het ongeval naar het ziekenhuis werd gebracht om te kijken naar haar verwondingen.  

Bezonder detail was dat een Thaise man, khun Apiwat Uttama, stapte echter naar voren en nam contact op met de politie, waarbij hij de volledige verantwoordelijkheid voor de aanrijding op zich nam.

Khun Apiwat bood 6.000 baht aan voor de ziekenhuisrekening van Kamlai en nog eens 100.000 baht voor de roereieren.  Kamlai weigerde omdat haar eieren meer waard waren dan het aanbod.

Khun Kamlai ontving vervolgens beelden van de aanrijding waaruit bleek dat een buitenlander in een groen shirt de bestuurder van de sportwagen was en niet de Thaise man.  Later bleek dat Khun Apiwat werkt als beveiliger voor de buitenlandse man.

Kamlai overhandigde de camerabeelden van het ongeval aan een advocaat, Pongpruit Sutthikun, en vroeg om hulp bij het opsporen van de buitenlander.

Khun Pongpruit deelde de media mee dat hij een klacht had ingediend tegen de buitenlander en de Thaise man op het politiebureau van het hoofddistrict Phetchaburi.

Pongpruit voegde eraan toe dat de Thaise man kan worden beschuldigd van artikel 172 van de Strafwet: wie valse informatie geeft over een strafbaar feit aan de openbare aanklager, onderzoeksfunctionaris of een functionaris die strafzaken onderzoekt, wordt gestraft met een gevangenisstraf van maximaal twee jaar  , een boete van maximaal 4.000 baht, of combinatie van beide.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ทนายคลายทุกข์
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Thairath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!