De marine van Thailand schaft voor 4 miljard baht aan Israëlische drones aan

BANGKOK:- Thailand heeft een contract getekend om Hermes 900 “onbemande luchtvaartuigen” (UAV) te kopen van een Israëlisch defensiebedrijf, zo luidde een aankondiging van de Koninklijke Thaise marine, het RTN. De aankoop kost 4 miljard baht ($ 107.003.360 dollar).

Het onbemande vliegtuigen zullen in de zeeën van Thailand gaan patrouilleren om “de soevereiniteit van de Thaise wateren en scheepvaartroutes te beschermen”.  De drones zullen ook helpen bij reddingsmissies op zee, zo liet de marine weten.

De drones van Hermes 900 zullen illegale activiteiten op zee helpen voorkomen en onderdrukken, aldus de marine.  De UAV’s zijn compleet met een wapensysteem dat nauwkeurig ‘doelen kan aanvallen’, voegde de marine eraan toe.

De marine stemde ermee in de drones te kopen voor 4 miljard baht van het Israëlische defensie-elektronicabedrijf Elbit Systems Ltd. De marine zei niet hoeveel drones in de deal waren inbegrepen, maar er is een budget toegewezen om de UAV’s over vier jaar aan te schaffen  tot 2025.

Opperbevelhebber van het RTN, Khun Admiraal Somprasong Nilsamai tekende het contract met de directeur Business Development en Marketing van Elbit Systems Ltd. Nissim Assaf Cohen.

Een Hermes 900-drone kan meer dan 36 uur per keer vliegen, een hoogte van 36.000 voet bereiken en in alle weersomstandigheden vliegen.  De drones worden al gebruikt in Israël, Chili, Mexico, Colombia, Zwitserland, de Filippijnen, Canada, Griekenland, IJsland, Brazilië en Singapore.

In 2017 kocht de RTN Hermes 450 UAV’s – het vorige model van hetzelfde vliegtuig – van hetzelfde bedrijf, Elbit Systems Ltd.

De drones kunnen óók helpen bij het lokaliseren van mensen die op zee zijn verdwaald, zodat ze door de marine kunnen worden gered.  Vorige week werden twee toeristen voor de kust van de provincie Rayong de zee in gesleurd toen ze onder woelige omstandigheden uit hun kajak werden gegooid.

Één van de toeristen stierf helaas en de andere klampte zich de hele nacht aan zijn lichaam vast en werd de volgende ochtend gered door een passerende vissersboot.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: DailyNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!