Laatste 3 families die het Prem Prachakorn-kanaal in Bangkok waren binnengedrongen, stemmen ermee in om te vertrekken

BANGKOK:- De laatste drie families van de Prem Prachakorn-gemeenschap zijn eindelijk overgehaald om naar elders te verhuizen.

 “Verschillende gemeenschappen die het Prem Prachakorn-kanaal [dat Bangkok met Ayutthaya verbindt] binnendrongen, moesten worden verwijderd om plaats te maken voor de voorgestelde damconstructie”, zo vertelde de secretaris Narong Ruangsri van de BMA. “

Sinds maart vorig jaar proberen ambtenaren hen over te halen om te verhuizen, zodat het project, dat in december 2020 groen licht kreeg, kan gaan starten.”

Khun Narong zei dat de laatste onderhandelingen op 4 februari, de 11e, succesvol waren met families in de laatste drie huizen die het kanaal binnendrongen en ermee instemden om te verhuizen.  BMA verwacht de huizen op 5 april te ontruimen en het gebied bouwrijp te hebben.

Het project omvat een 5.350 meter lange dam langs weerszijden van het kanaal, een pijpleiding om afvalwater op te vangen, een loopbrug achter de dijk en stalen leuningen.  Naar verwachting zijn de werkzaamheden in januari volgend jaar afgerond.

“Eenmaal voltooid, zullen de overstromingsmuren [dammen] de overstromingsafvoermogelijkheden en de afvalwaterzuivering van het kanaal versterken.  Het zal ook de levenskwaliteit van de mensen langs het kanaal gaan verbeteren’, volgens khun Narong.

Het BMA meldde dat ongeveer 1.469 huizen van 13 zogenaamd illegale gemeenschappen het kanaal hebben binnengedrongen, maar na onderhandelingen geleidelijk zijn verhuisd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!