Het nationaal gezondheidsbureau van Thailand gaat het lage geboortecijfer aanpakken

BANGKOK:- Het nationaal gezondheidsbureau van Thailand is van plan om onvruchtbaarheidsbehandelingen toe te voegen aan de lijst van ziekten die worden gedekt in een poging het geboortecijfer van Thailand te verhogen.

De geboorte van baby’s in Thailand heeft een kritiek laag niveau bereikt met voor het eerst minder dan 600.000 bevallingen in 2020.

“Het NHSO-bestuur stemde in november in om mensen gratis te helpen die een vruchtbaarheidsbehandeling nodig hebben, deze dekking is echter niet van toepassing op draagmoederschap’, zo vertelde de secretaris van het NHSO-dr. Jadet Thammathat-Aree.

 “We hebben details over de dekking van vruchtbaarheidsbehandelingen ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid en het Koninklijk Thai College van Verloskundigen en Gynaecologen, die de nodige aanpassingen zullen maken en deze vervolgens zullen terugsturen naar de NHSO.  De volgende stap is het inschatten van de kosten en het jaarlijkse gebruik van dergelijke voordelen, zodat de NHSO de fondsen dienovereenkomstig kan toewijzen.”

De NHSO denkt dat het definitieve ontwerp van de dekking klaar zal zijn voordat de regering de budgettoewijzing voor het midden van het jaar bekendmaakt.

“De NHSO zal er ook voor zorgen dat mensen die nog niet klaar zijn om kinderen te krijgen, toegang hebben tot gratis anticonceptiva [condooms en anticonceptiepillen], terwijl degenen die klaar zijn om ouders te worden maar met moeilijkheden worden geconfronteerd, ook onder de nationale gezondheidsbeveiligingsregeling vallen” aldus khun Jadet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het nationaal gezondheidsbureau van Thailand gaat het lage geboortecijfer aanpakken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!