Laat uw hele gezicht zien en riskeer een boete van 20.000 Baht

~EEN RIJK VAN DWANG DUURT NIET LANG~
(Geen dwang duurt lang)

BANGKOK:- In de Thaise Staatscourant verscheen de publicatie van het Nationaal Comité voor overdraagbare ziekten dat de mensen die in Thailand géén mondkapjes dragen een boete van 20.000 Baht riskeren als ze voor de derde keer worden betrapt op het overtreden van de Covid19 maatregel.

De maatregel is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle mensen in het openbaar mondkapjes dragen om het verspreidingsrisico van Covid19 zoveel mogelijk te beperken.

De aankondiging wordt opgeschort zodra de Covid-19-crisis is opgelost of de noodtoestand is opgeheven.

 de wet op besmettelijke ziekten BE 2558 (2015) kunnen mensen die geen mondkapjes dragen in openbare ruimtes als volgt worden gestraft:

 1. Voor de eerste keer niet meer dan een boete van 1.000 Baht.

2. Meer dan 1.000 Baht , maar voor de tweede keer niet meer dan een boete van 10.000 Baht.

3. Meer dan 10.000 Baht, maar voor de derde keer niet meer dan een boete van 20.000 Baht.

Als de overtreders het niet eens zijn met de straf of de opgelegde boete niet binnen 30 dagen na de aanklacht betalen,  kan de plaatselijke gezondheidsdienst de kwestie aan de opsporingsambtenaren voor juridische stappen voorleggen.

Als er sprake is van herhaald wangedrag of wangedrag door een persoon die de openbare veiligheid kan schaden, kunnen ambtenaren van besmettelijke ziekten deze kwestie ook voorleggen aan opsporingsambtenaren voor juridische stappen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!