13-jarige Thaise knul raakt verslaafd aan Yaba nadat vader in de gevangenis belandde en zijn moeder de kuierlatten nam

~HIJ IS GROF GESPONNEN EN LOS GENAAID~
(Hij ziet er sterker uit dan hij is)

PHANG NGA:- De Stichting Pavena voor Kinderen en Vrouwen heeft verzoek om hulp ontvangen inzake één aan Yaba verslaafde 13-jarige jongen.  Het dringende verzoek wad door de tante die voor de ontspoorde jongen zorgt, verzonden. De tante heeft het gevoel dat ze alles niet meer in de hand heeft nadat de jongen had gedreigd iedereen in het huishouden te vermoorden.  

De vader zit levenslang in de gevangenis en de moeder rende weg.  Khun Rai, de tante van de jongen nam contact op met de stichting via de officiële Facebook-pagina.  Rai verklaarde dat ze voor het kind zorgt sinds hij 3 was en dat hij vroeger erg goed was op school.

Rai onthulde dat de vader een levenslange gevangenisstraf had op gelegen gekregen en de moeder was met de noorderzon vertrokken. 

Rai heeft de zorg voor negen personen In het huishouden. Het kind is altijd een goede jongen geweest.  Ze stuurde hem naar school, maar toen hij in groep 6 begon, spijbelde de jongen en ging hij met de verkeerde vriendengroep om.  De familie moet altijd zoeken en naar huis sleuren.  

Hij gebruikt Yaba vanaf dat hij 11 jaar was, en gebruikt de drugs nu ruim 2 jaar, hij is dagenlang de hort op en als hij thuiskomt, slaapt hij 3 dagen achter elkaar. Langzaam ontwikkelt de jongen zich tot een tiran in het huis, zo pakte hij twee dagen geleden een keukenmes en schreeuwde: “wie er ook in huis komt, ik steek ze allemaal dood.”

Rai weet niet meer wat ze moet doen en besloot de hulp van de stichting Pavena in te roepen. Pavena Hongsakul nam contact op met politie-kolonel Chetpan Wichadit van de politie van Kuraburi in de provincie Phang Nga om te helpen de jongen onder behandeling te stellen.  

Khun Theerawat Junnuan van het Phang Nga House for Children and Families en andere gerelateerde functionarissen zullen de jongen ook gaan helpen om een betere toekomst te krijgen

De Pavena Foundation heeft toegezegd de behandelingskosten van ongeveer 20.500 Baht te gaan betalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!