Kustplaats Pattaya aangewezen als pilot gebied om de voorgenomen horeca sluitingstijden uit te testen

PATTAYA:- De legale uitgaansgebieden van Pattaya bereiden zich voor op het uitproberen van het nieuwe initiatief van de Thaise regering om bars vanaf 15 december om 04.00 uur te sluiten. Dit maakte de burgemeester van Pattaya, Poramase Ngampiches, bekend.

In zijn aankondiging legde Khun Ngampiches uit dat vestigingen in wettelijk aangewezen uitgaanszones in Pattaya de eersten zullen zijn die de verlengde openingstijden van het nachtleven zullen uitproberen. Deze wijziging zal onmiddellijk na inwerkingtreding van de verordening in werking treden. Bedrijven buiten deze zones zullen echter moeten wachten op het besluit, dat zal worden genomen in latere bijeenkomsten met deelname van alle relevante autoriteiten.

Chonburi, waartoe ook Pattaya behoort, is een van de vier provincies die zijn uitgekozen om uitgebreide openingstijden voor nachtelijke bedrijven te testen. Deze aankondiging werd gedaan door premier Srettha Thavisin.

De legale zones in Pattaya omvatten momenteel de oostkant van Third Road, Walking Street en het LK Metro-gebied. Niettemin zijn er talloze uitgaansgelegenheden ontstaan ​​in Jomtien, Naklua en de zogenaamde donkere kant. Deze gebieden vallen technisch gezien buiten de wettelijke zones vanwege bestemmingsbeperkingen die meer dan twintig jaar oud zijn.

De verouderde territoriale beperkingen hebben zakenlieden en ambtenaren ertoe aangezet om op te roepen tot verruiming van die grenzen. Damrongkiat Pinitkan, lid van de gemeenteraad van Pattaya, stelde vorig jaar tijdens een raadsvergadering een herziening voor. Hij wees erop dat de huidige zones verouderd zijn omdat ze twintig jaar geleden zijn aangelegd en niet langer consistent zijn met het evoluerende landschap van de stad.

Als reactie op deze eisen gaf burgemeester Poramase de betrokken partijen opdracht een formeel verzoekschrift in te dienen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij erkende ook dat het een gevoelige kwestie is.

Winkels buiten de uitgaanszones blijven open volgens de huidige wettelijke sluitingstijden, die afhankelijk van het gebied tussen middernacht en 02.00 uur liggen.

De lokale Thaise pers meldde een mogelijk obstakel voor deze plannen toen het gerucht de ronde deed dat de politie de sluitingstijd van 04.00 uur mogelijk niet zou ondersteunen. Het valt nog te bezien of dit zal worden afgedwongen of dat bedrijfseigenaren zullen aandringen op verandering door een klacht in te dienen bij de overheid, zo stond op Facebook te lezen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!