Er bevinden zich nog steeds 20.000 Thaise ingezetenen in Israël vanwege financiële verplichtingen

BANGKOK:- Door het aanhoudende conflict in Israël zijn volgens officiële cijfers nog steeds ongeveer 20.000 Thaise staatsburgers in het land, voornamelijk vanwege economische verplichtingen.

De Thaise ambassade in Tel Aviv liet weten dat zij doorgaat met het ondersteunen van degenen die willen terugkeren naar Thailand. Deze aankondiging volgt op de terugkeer van negen functionarissen van het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken die hebben geholpen bij de evacuatie-inspanningen.

Premier Srettha Thavisin zei in een recent interview dat uit de verkregen foto’s bleek dat de door Hamas ontvoerde Thais nog in leven waren, wat enige geruststelling bood in de gespannen situatie. Hij voegde eraan toe dat de lopende onderhandelingen wijzen op de mogelijkheid van vrijlating als er een tijdelijk staakt-het-vuren wordt bereikt.

Het recente conflict heeft een aanzienlijke impact gehad op de Thaise gemeenschap in Israël, met berichten over ontvoeringen, gewonden en sterfgevallen. In totaal meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken 24 ontvoeringen en 34 doden, terwijl ruim 7.000 Thais werden gerepatrieerd.

De minister van arbeid, Khun Phiphat Ratchakitprakarn legde de financiële ontberingen uit waarmee Thaise werknemers in Israël worden geconfronteerd en zei dat velen van hen daar blijven om aan hun financiële verplichtingen te voldoen, omdat ze vrezen dat ze elders geen vergelijkbaar werk zullen kunnen vinden. Hij merkte op dat de situatie complex blijft omdat de Thaise regering haar onderdanen blijft monitoren en ondersteunen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!