Kudde wilde olifanten plunderen een 60 rai oogst aan gewassen in Noordoost-Thailand

NAKHON RATCHASIMA:- Dronebeelden tonen een kudde van meer dan 40 olifanten die rondzwerven in een bos op slechts vier kilometer van een boerengemeenschap in de provincie Nakhon Ratchasima in het noordoosten van Thailand.  Boeren melden dat de hongerige kudde in één week 60 rai gewassen verslond, de dikhuiden deden zich tegoed aan rijst, suikerriet en maïs.

De olifanten kwamen uit het bos in Thap Lan National Park, een Werelderfgoed, om voedsel te zoeken in Khao Pradu Township, in het district Khon Buri.

Na een week van plunderende hebben hebben de plv. districtshoofd van Khon Buri, Khun Sitthikorn Hankharna, nationale parkfunctionarissen, gemeenschapsleiders, boeddhistische monniken en rampenbestrijdingsfondsen hun krachten gebundeld om erachter te komen hoe de kudde van landbouwgrond kan worden verdreven.

Khon Buri plaatsvervangend districtshoofd Sitthikorn Hankharna, nationale parkfunctionarissen, gemeenschapsleiders, boeddhistische monniken en rampenbestrijdingsfondsen hun krachten gebundeld om erachter te komen hoe de kudde van landbouwgrond kan worden verdreven.

De met de drone gemaakte beelden toonde ongeveer 40 olifanten gevangen, maar de autoriteiten schatten inmiddels dat de kudde in totaal uitkwam op 100 olifanten.

De lokale bevolking leeft van de landbouw, maar de afgelopen week is alles in een gebied van 60 rai vertrapt of opgegeten, waardoor de gemeenschap hun inkomen geheel tot nul Baht hebben zien dalen.

Khun Jorokay Hin, voorzitter van het subdistrict Oraya Luengkatrok, zei bezorgd te zijn over de grote schade die de wilde olifanten uit het nationale park toebrengen aan de lokale bevolking.

De olifanten van Thailand lijken steeds wanhopiger op zoek naar voedsel, met bijna dagelijkse berichten over olifanten die de gemeenschappen van het koninkrijk verwoesten.

Een week geleden werd een vrouw in de provincie Prachin Buri gewekt door een olifant die via een betonnen muur haar keuken binnenkwam.  De olifant stak zijn slurf door de muur en stal gefermenteerde vis en ander lekkers uit haar keuken.

Een paar weken eerder werd een man in Hua Hin in zijn gemeenschap vertrapt door olifanten die uit Kaeng Krachan National Park waren gekomen, vermoedelijk op zoek naar voedsel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Ch3 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Ch3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!