Kudde wilde olifanten plunderde een suikerriet plantage in Prachin Buri

PRACHIN BURI:- Een kudde wilde olifanten plunderde afgelopen zaterdag een suikerrietplantage achter een tempel in het district Kabin Buri, ondanks pogingen van boswachters om ze terug naar het bos te drijven.

Khun Banphot Ngamsiri, assistent-hoofd van het dorp Moo 9 in tambon Khao Mai Kaew, zei dat sommige dikhuiden nog steeds verborgen waren in suikerrietplantages achter Wat Prong Sadao, en dat er meer olifanten zich bij de kudde hadden toegevoegd.

Teams van boswachters waren erop uitgestuurd om de olifanten terug de bossen in te drijven nadat ze waren gewaarschuwd dat er een kudde van meer dan 70 dieren achter de tempel was gespot, aldus khun Banphot.

De lokale bewoners verbouwen suikerriet-, cassave- en bananenbomen op het land achter de tempel, waar zich ook waterbronnen bevinden die de dieren zouden kunnen aantrekken.

De kudde jumbo’s kwam naar verluidt uit het heiligdom Khao Ang Rue Nai in de nabijgelegen provincie Chachoengsao.

Een wilde olifantenstier van ongeveer 10 jaar oud werd in de buurt van een cassaveplantage in het dorp Ban Khao Makong geëlektrocuteerd. Het had zijn slagtanden gebruikt om elektriciteitskabels neer te halen die lokale bewoners van hun huizen naar hun plantages voeren.

De Disaster Response Associations Thailand plaatste nieuws over de dode jumbo, met een gewicht van ongeveer 2-3 ton, en afbeeldingen op haar Facebook-pagina.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manit Sanubboon
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!