Het vissen in het Thale Luang-meer is toegestaan ondanks het gevaar voor de populatie van slechts 14 nog levende Irrawady dolfijnen

SONGKHLA / PHATTALUNG:- Er is in het afgelopen weekend een verklaring afgegeven waarin wordt uitgelegd dat vissers nog steeds mogen vissen in het Thale Luang-zoetwatermeer tussen de provincies Songkhla en Phatthalung, waar de bedreigde Irrawady-dolfijnpopulatie is gedaald tot 14.

De verklaring g kwam toen veel vissers klaagden dat ze niet mochten vissen in het gebied van het meer dat is aangewezen als een gebied waar niet gejaagd mag worden.  De vissers hielden vol dat het verbod hen in hun levensonderhoud heeft voorzien en hebben de zaak bij de Ombudsman aanhangig gemaakt.

Khun Wongsakorn Noonchukan, de plv. gouverneur van Songkhla, zei dat de ombudsman de opheldering heeft gegeven en zegt dat de vissers nog steeds in het meer en de niet-jachtzone mogen vissen zolang ze geen uitrusting gebruiken die de dolfijnen in gevaar brengt.  

Een onderzoek in juni vorig jaar door het Marine and Coastal Resources Research Centre, Lower Gulf of Thailand, onthulde een scherpe daling van de dolfijnpopulatie in het meer, van 50 tot 14. Het centrum ontdekte ook dat 60% van de dolfijnen omkwam door de vangst  in illegaal vistuig, 38% door ziekten en 2% door verwonding door scheepsschroeven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!