Kudde van zeldzame banteng’s het wild reservaat van Huai Kha Khaeng gespot

~MEN KAN NOOIT WETEN HOE EEN KOE EEN HAAS VANGT~
(Soms gebeuren er onwaarschijnlijke dingen)

UTHAI THANI:- De rangers en een fotograaf die deze week het Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary verkenden, kregen op 11 mei de verrassing van hun leven toen ze meer dan 60 banteng-koeien en -stieren, die als bedreigde diersoort worden vermeld, bij elkaar in een veld bijeen zagen grazen.

Het enorme terrein van 1.737.587 rai (278.000 hectare) strekt zich uit over twee westelijke provincies – Uthai Thani en Tak – en deelt bosgrenzen met verschillende andere provincies.

“De rangers en khun Athit Nima, een fotograaf, patrouilleren in het Pong Chang Pheuk-gebied, dat het Nakhon Sawan-bos verbindt met Huai Kha Khaeng in de provincie Uthai Thani, in een poging dieren in hun natuurlijke habitat vast te leggen voor educatieve doeleinden,” zo vertelde khun Thani Nuyim, directeur van het bureau voor natuurreservaten van regio 12, woensdag.

 “Ze zagen twee groepen Bantengs die gras aten, de grote had ongeveer 45 runderen en de kleine ongeveer 15,” zei hij.

 “Ze hebben tijdens hun verkenning ook verschillende andere dieren gezien, waaronder wilde zwijnen, blaffende herten, herten en pauwen.  Het zien van deze zeldzame dieren in het bos is het bewijs dat onze natuurlijke hulpbronnen nog steeds in overvloed aanwezig zijn, ”glunderde Thani.

De Banteng (Latijnse naam: Bos javanicus), bij de lokale bevolking bekend als “Wua Daeng” (rode stieren), is een bedreigde diersoort onder de Wild Animal Conservation and Protection Act en wordt slechts op een paar locaties in Zuidoost-Azië aangetroffen.

Ondertussen voegde Thanya Netithammakul, directeur-generaal van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation, toe: “Het departement wil de lokale bevolking van Udon Thani en Nakhon Sawan bedanken voor hun inspanningen om het bos te behouden en voor het afzien van het schaden van wilde dieren, ondanks de  banteng komt soms uit het bos om de gewassen van boeren te eten. “

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation

Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!