De Thaise huishoudens met een laag inkomen komen in aanmerking voor gratis internet

~GEGEVEN BROKKEN ZIJN SNEL VERGETEN~
(Weldadigheid gaat meestal niet ver)

BANGKOK:- De Minister van Digitale Economie en Maatschappij (DES), Khun Chaiwut Thanakhamanusorn heeft aan de pers laten weten dat er vooruitgang is geboekt bij het verbreden van internettoegang voor Thais met een laag inkomen.

De opties die gistermiddag tijdens een ministeriële bijeenkomst werden besproken, waren onder meer het geven van gratis internettoegang aan arme huishoudens, zo vertelde khun Chaiwut.

Het ministerie wacht op goedkeuring om een ​​werkgroep te benoemen die het internet zal pushen als een belangrijk instrument voor het verminderen van de sociaaleconomische ongelijkheid, die is verergerd tijdens de Covid-19-crisis.

Chaiwut zei dat het internet, naast dagelijkse communicatie en nieuwsupdates, mensen in staat stelt zich in te schrijven voor overheidssteun, producten te kopen en online betalingen te doen.  Dit alles is onmogelijk zonder een internetsignaal, dat als basisinfrastructuur moet worden beschouwd, voegde hij eraan toe.  Het ministerie zette zich daarom in om van internet een breed toegankelijke openbare voorziening te maken.

Het plan is om de kosten van onlinetoegang te verlagen voor mensen die financiële lasten hebben van de Covid-19-crisis, net zoals de overheid elektriciteits- en waterrekeningen subsidieert voor houders van staatszorgkaarten, zei hij.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!