KROKO ALERT: Phuket Chalong Bay

~DE BEET MOET NAAR DE MOND WEZEN~
(Je moet niet meer willen dan je aan kunt)

PHUKET:- De gemeente Phuket waarschuwt bewoners in de buurt van Chalong Pier voor een krokodil die in het weekend werd waargenomen in Chalong Bay, zaterdag rond 15.00.

“Wij adviseren exploitanten van bootdiensten en het grote publiek om extra voorzichtig te zijn bij het betreden van de pier, hetzij om hun boten aan te leggen of andere activiteiten.

“Als iemand de krokodil waarneemt, neem dan contact op met hotline 1199 of 076-391-174. “

Chalong Bay is de grootste baai van Phuket en ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad Phuket. De pier is de belangrijkste aanlegplaats voor boten in de provincie en wordt goed gebruikt door toeristen, duikers en andere dagjesmensen, met boten die regelmatig worden gecharterd voor snorkel- en duiktrips.

Dit is niet de eerste keer dat Phuket overlast heeft van krokodillen. In 2018 werd een krokodil gespot op het strand van Layan, in het noorden van het eiland, oorspronkelijk gezien op het strand van Yanui in het zuiden. Het reptiel was toen, ondanks verschillende waarnemingen, erg moeilijk op te sporen en het duurde 10 dagen om het te vangen. Het werd uiteindelijk gevangen door een gespecialiseerd krokodillen-team uit de zuidelijke provincie Surat Thani, met de hulp van lokale vissers.

Het jaar ervoor werd een nog grotere krokodil gespot nabij het strand van Laypang, ten noorden van Bangtao, die werd ook gevangen en uitgezet in een binnenmeer in het gebied.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Vertaling: De Kleine Beer
Illustraties: Nation Thailand – Brobible.com
Bron: Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!