BMA schoonmaakcampagne gestart in Bangkok bij het Lam Phak She-kanaal

~DAT IS WATER EN MELK~
(Dat is eten zonder smaak)

BANGKOK:- Gouverneur Aswin Kwanmuang in Bangkok lanceerde maandag de campagne “Kid Jak Khlong” (Denk Aan De Kanalen) aan het Lam Phak She-kanaal in de hoofdstad in het district Nong Chok.

De campagne heeft tot doel gebieden rond kanalen schoon te maken en de waterafvoercapaciteit te maximaliseren om toekomstige overstromingen te voorkomen.

Aanwezig bij het evenement waren ambtenaren van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) Department of Drainage and Sewerage, evenals vrijwilligers van de Royal Thai Air Force, Bang Khen Police Station, Phra Nakhon Rajabhat University en het grote publiek.

“Tegenwoordig helpen meer dan 400 vrijwilligers om afval te verwijderen uit het kanaal, de bruggen te schilderen en de nabijgelegen wegen en voetpaden schoon te maken om PM2,5-stofdeeltjes [kleiner dan 2,5 micrometer in diameter] te verminderen. Micro-organismen worden toegevoegd aan het kanaal om de waterkwaliteit te verbeteren,” zei Aswin.

Het Lam Phak She-kanaal is 180 meter lang, 8 meter breed en ongeveer 1 meter diep. Het loopt tussen de subdistricten Lam Phak She en Lam Toi Ting en was ooit een belangrijke transportroute. Nu is het kanaal verstopt door waterhyacint en afval, waardoor de afwateringscapaciteit tijdens het regenseizoen is verminderd.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Vertaling: De Kleine Beer
Illustraties: The Nation Thailand
Bron: The Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!