Het nieuwe parlementsgebouw in Bangkok van 12 miljard baht wordt volgende maand geopend

~ZIJN TABERNAKELEN BOUWEN~
(Zich vestigen met het doel lang te blijven)

BANGKOK:- Het nieuwe parlementsgebouw, Sappaya Sapa Sathan (Peaceful Place of Assembly) genaamd, wordt op 1 mei in gebruik genomen, zo liet de secretaris-generaal van de Tweede Kamer Pornpit Petcharoen weten.

Khun Pornpit zei dat de constructie bijna 99 procent voltooid was, waarbij de laatste hand werd gelegd aan het landschap en de interieurdecoratie bij de nieuwe samenkomst aan de rivier. Het nieuwe parlement wordt bekroond door een gouden pagode die de berg Meru vertegenwoordigt in de boeddhistische kosmologie.  De pagode is ontworpen door nationale kunstenaars Pinyo Suwankiri en Phao Suwansaksri.

 “De muren van de staatshal van het Parlement zijn ook versierd met een muurschildering van het bureau voor traditionele kunst”, zei ze.  “De muurschildering vertegenwoordigt het verhaal van de Thaise samenleving in het hele land en bevat een afbeelding van burgers die gezichtsmaskers dragen.”

Ze voegde eraan toe dat het nieuwe parlement ontworpen was om Thais trots te laten voelen op hun artistieke erfgoed. “Mensen kunnen het Democracy Museum ook een keer bezoeken.  het nieuwe parlement wordt geopend om de politieke geschiedenis van Thailand te bestuderen ”, aldus Khun Pornpit.

De bouw van het parlement met 11 verdiepingen op een perceel van 119,6 rai in het Dusit-district van Bangkok begon in 2013 en beslaat een oppervlakte van meer dan 424.000 vierkante meter.  Het gebouw kostte ongeveer 12 miljard baht en zou tot de grootste parlementaire vergadergebouw ter wereld behoren.  Het biedt plaats aan meer dan 5.000 mensen en heeft parkeergelegenheid voor ongeveer 2.000 auto’s.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!