Koud tot koel weer in het noorden van Thailand, geïsoleerde zware regenval in het zuiden

BANGKOK:- De Thaise Meteorologische Afdeling voorspelde deze vrijdagmorgen (3 december) dat een vrij sterk hogedrukgebied het hogere Thailand bedekt.  Als gevolg daarvan wordt er koel tot koud weer met een harde wind in deze regio voorspeld, waarbij een temperatuurdaling van 5 graden Celsius niet ondenkbaar is.

Ondertussen heerst er een vrij sterke noordoostelijke moesson over de Golf en het zuiden, terwijl er een moessontrog over Maleisië ligt.  Geïsoleerde zware regenval is waarschijnlijk over het lagere zuiden.  

De mensen moeten daar oppassen voor deze ernstige weersomstandigheden welke plotselinge overstromingen en aardverschuivingen kunnen veroorzaken.

De windgolven in de Golf van Thailand zijn 2 meter hoog en meer dan 2 meter hoog tijdens onweersbuien.  Alle schepen dienen voorzichtig te werk te gaan en zich niet in gebieden onweersbuien te begeven.

In Bangkok is het s’ morgens fris en staat er een sterke wind, deze zorgt voor een temperatuurdaling van enkele graden, het zal niet warmer worden dan 30° celsius bij een zwakke Noordoostelijke wind.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!