Stropers van beschermde wilde dieren in Kaeng Krachan National Park van Thailand gearresteerd

PRACHUAP KHIRI KHAN:-Daar zijn in Kaeng Krachan National Park drie stropers gearresteerd voor het jagen op beschermde wilde dieren.

De medewerkers van het Bosbeschermingsoperatiecentrum, het FPOC arresteerden vorige week in het Nong Phlap-gebied van Hua Hin de drie stropers.

De plaats waar deze drie onverlaten in de kraag werden gepakt ligt op slechts 200 meter van het nationaal park Kaeng Krachan.

Khun Pichai Watcharawongpaiboon, de directeur van het Bureau van Behoud regio 3 van Phetchaburi Branch, zei dat de mannen werden beschuldigd van het jagen op bedreigde dieren en het bezit hebben van vuurwapens en munitie zonder toestemming.

Bij de arrestatie van de mannen confisqueerde de officieren een jachtgeweer, een .22 geweer, een mes en een mannelijke stompstaart makaak met een gewicht van ongeveer 6,6 kg. De stompstaartmakaak was in de borst geschoten.

Voorafgaand aan de arrestatie waren officieren door dorpelingen geïnformeerd dat ze in het gebied regelmatig schutters hadden gezien die op wilde dieren jagen.  Ze getuigden allemaal dat ze op jacht waren gegaan en een stompstaartmakaak hadden gevonden, die ze hadden neergeschoten en op het punt stonden het gedode dier te verkopen.

De drie verdachten werden meegenomen naar het politiebureau van Nong Phlap voor verdere gerechtelijke procedures.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Manageronline.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!