Koud en mistig in het noorden en lichte regen voor het zuiden van Thailand voorspeld

BANGKOK:- Het Thaise weerinstituut liet vandaag donderdag (27 januari) weten dat een hogedrukgebied het noorden en het bovenste noordoosten van Thailand en de Zuid-Chinese Zee bedekt, terwijl de westenwind op grote hoogte koel tot koud weer van Myanmar naar het noord Thailand brengt.

In de noordelijke en noordoostelijke bergen zal het koud zijn met minimumtemperaturen in het bereik van de 3 en 14° Celsius.

De bewoners in de hoger gelegen gebieden moeten vanwege het wisselende weer op hun gezondheid letten.  Alle Het wegverkeer moet voorzichtig zijn vanwege het slechte zicht.

Ondertussen overheersen de zuidelijke en zuidoostelijke winden over het lagere Centrale provincies inclusief Bangkok en zijn omgeving als ook de oostelijke provincies, waardoor geïsoleerde lichte regenval in de gebieden ontstaat.

Het instituut vermeldde ook dat er een zwakke noordoostelijke moesson over de Golf van Thailand en het zuiden heerst, welke geïsoleerde lichte regenval naar het zuiden brengt.

In Bangkok is het  bewolkt met mist in de ochtend en één geïsoleerde lichte regen. In de middag één lichte temperatuurstijging met geïsoleerde onweersbuien.  De temperatuur zal in het bereik van de 23 en de 35° Celsius komen te liggen terwijl er een zuidelijke wind waait.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!