De tijd raakt op, om de Red Bull telg ”Vorayuth” in een cocaïnezaak te vervolgen

BANGKOK:- Het bureau van de procureur-generaal heeft zijn bezorgdheid geuit over de aanklacht wegens cocaïnegebruik tegen de voortvluchtige Vorayuth “Boss” Yoovidhya, die het einde van de verjaringstermijn nadert.

Het bureau heeft gisteren een verklaring uitgebracht over de resultaten van het jaar 2021 en de richting van proactief handelen in 2022.

Khun Itthiporn Kaewthip, de woordvoerder van het bureau, deed verslag van de voortgang in de zaak tegen Vorayuth, erfgenaam van een energiedrankgigant, die naar verluidt een politieagent vermoordde in een zaak met vluchtmisdrijf die dateert uit 2012.

Aanklagers hebben Vorayut op twee punten aangeklaagd: overhaast rijden met de dood tot gevolg van een andere persoon, wiens verjaringstermijn afloopt in 2027;  en de aanklacht wegens cocaïnegebruik, die op 3 september 2022 afloopt.

Dr. Jumpon Phansumrit, directeur-generaal van de afdeling Internationale Zaken, Bureau van de procureur-generaal, onthulde dat de parlementaire commissie vorig jaar had gebeld om de zaak tegen Vorayut toe te lichten.  Hij onderzocht en constateerde dat de zaak nog niet was doorverwezen naar het kantoor voor uitlevering.

“We wachten nog steeds op het uitleveringsproces.  Verschillende wetten en verdragen stellen dat we een mogelijk adres moeten opgeven als een van de drie belangrijkste voorwaarden voor uitlevering.  We hebben alle feiten, juridische zaken en statuten, behalve mogelijke adressen”, aldus Jumpon.

Prayut Petchkhun, de plv. woordvoerder van het bureau , zei dat het vinden van de verblijfplaats van de verdachte in het buitenland niet binnen de bevoegdheid van de openbare aanklager viel.

 “We geven toe dat we ons zorgen maken omdat het standbeeld van beperkingen op de cocaïneaanklacht op het punt staat te vervallen op 3 september 2022. Zolang de verdachte niet is geïdentificeerd, kunnen we geen rechtszaak aanspannen tegen Vorayuth bij de rechtbank,  ‘ aldus Prayut.

“We hebben alleen uit de pers vernomen dat Vorayuth in Engeland of Oostenrijk woont.  De politie stuurde de aanklager een kopie van het arrestatiebevel van de rechtbank, maar het uitleveringsbevel was nog niet uitgevaardigd.  Als u het adres van de beschuldigde in het buitenland kent, staan ​​onze aanklagers klaar om elke actie te ondernemen om uitlevering te vragen’, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron:  The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!