Kortere openingstijden voor restaurants, en sluiting van de scholen op tafel.

~OP EIEREN LOPEN~
(Zeer voorzichtig handelen)

NONTHABURI: – De Nationale Commissie voor overdraagbare ziekten heeft tot eind van deze maand kortere openingstijden voor restaurants en de sluitingen van scholen en pretparken voorgesteld om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, aldus vicepremier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul.

Na de vergadering van de commissie op het ministerie van Volksgezondheid op donderdag, zei khun Anutin dat de commissie van plan was om alle provincies rood of oranje Covid-19 controlezones te verklaren.

De rode zone omvat 18 provincies – Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri, Samut Prakan, Prachuap Khiri Khan, Samut Sakhon, Pathum Thani, Nakhon Pathom, Phuket, Nakhon Ratchasima, Nonthaburi, Songkhla, Tak, Udon Thani, Suphan Buri, Sa  Kaeo, Rayong en Khon Kaen. De overige 59 provincies komen in de oranje zone.

Restaurants moeten om 21.00 uur gesloten zijn  in de rode provincies en om 23.00 uur in de oranje provincies.

In alle provincies wordt het restaurants verboden om nog alcoholische dranken te verkopen.  Scholen, pretparken, ook in de winkelcentra en uitgaansgelegenheden worden gesloten.  Feesten en activiteiten met meer dan 50 personen zijn verboden.  Gezinnenfeesten zijn nog steeds toegestaan.

 Het Center for Covid-19 Situation Administration zal het voorstel vrijdag in overweging nemen, zo vertekend Khun Anutin. “Van alle partijen wordt verwacht dat ze samenwerken. De cyclus van een nieuwe golf en de ziektebestrijding ervan duurt ongeveer twee weken”, zei hij.

Hij moedigde ook de mensen en werkgevers aan om de praktijk van thuiswerken te ondersteunen om de verplaatsingen van de mensen na het Songkran-festival te beperken.  Bovendien drong hij er bij iedereen op aan gezichtsmaskers te dragen waarvan hij zei dat dit de beste manier was om Covid-19 onder controle te houden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Draemy Vroman
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!