Verspreiders van covid kunnen met juridische stappen geconfronteerd worden

~EEN HART ZONDER ZORG HEBBEN~
(Een zorgeloos iemand)

BANGKOK:- Er zullen juridische stappen worden ondernomen tegen entertainmentbedrijven en mensen die Covid-19 roekeloos verspreiden. Dr. Charaspong Sukree, hoofd van Nakhon Si Thammarat’s volksgezondheidsbureau, zei dat gezondheidsfunctionarissen samenwerken met de autoriteiten in Bangkok bij het indienen van aanklachten tegen een Covid-19-patiënt die aan boord van een vliegtuig ging nadat zij op de hoogte was gebracht van haar positief testresultaat.

Hij verwees naar het 7de geval van de provincie, een 26-jarige vrouw die op 11 april een vlucht nam naar Nakhon Si Thammarat vanaf de luchthaven Don Mueang nadat haar was verteld dat ze besmet was.

Dr. Charaspong zei dat de patiënt, die daardoor ravage op de luchthavens en angst onder passagiers had veroorzaakt, zou worden beschuldigd van het achterhouden van informatie.  

“De autoriteiten zullen vaststellen waar de overtredingen zijn begaan en de patiënt zal naar dat gebied worden opgeroepen om daar op de aanklacht te antwoorden”, zei hij.

Hij zei dat ze de wet in Nakhon Si Thammarat niet had overtreden omdat, toen ze landde,  de autoriteiten direct op de hoogte had gebracht.  

Het privélaboratorium zou echter ook verantwoordelijk worden gesteld om  het Department van Communicable Disease Control of het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) niet op de hoogte te brengen zodat het quarantaineproces niet onmiddelijk kon worden gestart.

Volgens de tijdlijn van de patiënt deed ze op 9 april de Covid-19-test in een privékliniek en werd op 10 april op de hoogte gebracht van het positieve resultaat. De volgende dag stapte ze aan boord van een avondvlucht naar Nakhon Si Thammarat.

In Phuket zouden drie uitgaansgelegenheden die in verband worden gebracht met de verspreiding van Covid-19 kunnen geconfronteerd worden met gerechtelijke stappen, zei luitenant-generaal Kittirat Phanphet, hoofd van de provinciale politieregio 8, op woensdag.

Een commissie onder voorzitterschap van Phukets plaatsvervangend politiechef, Pol Col Suwat Kaewphrom, werd opgericht om de juridische procedure op te volgen en ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen ter verantwoording worden geroepen.

In Chiang Mai hebben de lokale autoriteiten woensdag aanklachten ingediend tegen een hotel wegens het waarschijnlijk niet naleven van de ziektebestrijdingsmaatregelen omdat het geen informatie had verzameld over een gaste die vanuit een risicovol gebied was gereisd.  De gaste checkte op 11 april in bij het hotel in de wijk San Kamphaeng, een dag nadat ze een Covid-19-test had afgelegd in een ziekenhuis in Bangkok.

Ze ontving het testresultaat, dat positief was, op 12 april.

Het ziektebestrijdingscentrum van het district stelde vast dat het hotel de ziektebestrijdingsmaatregelen van de provincie had geschonden.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerste aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nutthawat Wicheanbut
Content: Draemy Vroman
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!