Vandaag is het Chakri Memorial Day, een officiële feestdag in Thailand

THAILAND:- Elk jaar wordt in Thailand op 6 april Chakri Memorial Day gevierd om de oprichting en vestiging van de grote Chakri-dynastie in 1782 door koning Rama I te vieren, die de troon besteeg van Siam (nu Thailand genoemd) en de hoofdstad van Thonburi naar Bangkok verplaatste.

Deze dag wordt beschouwd als de verjaardag van de Chakri-dynastie. In 1919 verleende koning Rama VI koninklijke toestemming en stelde de datum vast als een feestdag voor alle Thaise burgers om de kroning van koning Rama I samen met alle volgende koningen van de koninklijke familie te herdenken.

Chakri Memorial Day wordt aanzienlijk gevierd in de koninklijke familie en alle overheidsdiensten. Banken, scholen en alle overheidskantoren, inclusief de immigratiedienst, zijn gesloten. Andere normale bedrijven kunnen gewoon open zijn en worden niet beïnvloed door de festiviteiten.

De koninklijke familie en de koninklijke viering vormen de belangrijkste openbare bijeenkomsten  De koning organiseert samen met andere leden van de koninklijke familie een religieuze ceremonie om zijn voorouders te eren. Hij brengt een bezoek aan het Royal Pantheon, waar beelden van de vorige koningen van de Chakri-dynastie stonden, en biedt een krans aan om zijn voorgangers te eren.

Deze dag is echter geen dag waarop alcohol wordt verboden, aangezien het geen religieuze feestdag is.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!