Koninklijke politie Thailand waarschuwt voor oplichting, fraude en flessentrekkerij op social media

BANGKOK:-De Koninklijke Thaise politie, het RTP, waarschuwde wederom om niet in de geweldige aanbiedingen op Facebook te trappen.

De plv. woordvoerder van het RTP kolonel Siriwat Deepor haalde de zaak aan van een man genaamd Peerasilp (achternaam niet vermeld) die deze week werd gearresteerd op beschuldiging van fraude en overtreding van de Computer Crime Act.

Peerasilp had een pagina genaamd “Here Ball Rod Ban” (Mr Ball’s Motorhome) waarmee hij naar verluidt auto’s, motorfietsen, tractoren, maaidorsers en zelfs vee verkocht.  Zijn klanten zouden echter géén van de items hebben ontvangen waarvoor ze hadden betaald.  Volgens de politie heeft de man mensen voor miljoenen baht gedupeerd.

Khun Siriwat haalde ook een andere eerdere zaak aan, toen een andere man werd gearresteerd omdat hij naar verluidt luxe auto’s en andere auto’s tegen een zeer lage prijs had verkocht en beweerde dat ze legaal waren.  De politie kwam er echter achter toen uit controles bleek dat de registraties niet bestaand waren.

Kolonel Siriwat vertelde dat kopers eerst moeten controleren of de Facebook-pagina betrouwbaar is en als ze voertuigen online kopen, moeten ze ervoor zorgen dat de eigendomsdocumenten van de voertuigen echt zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!