DES Thailand zorgt voor een soepele overgang van satellietoperaties van Thaicom naar NT

BANGKOK:- De ambtenaren van het ministerie van Digitale Economie en Samenleving (DES) en National Telecom Public Co Ltd (NT) hebben het hoofdkantoor van Thaicom Public Co Ltd bezocht om overdracht van satellietoperaties te inspecteren.

De mensen moeten er zeker van zijn dat satelliet-tv en andere telecommunicatiediensten normaal operabel zullen blijven aangezien Thaicom al haar activa in het kader van het satellietproject sinds 30 juli aan NT heeft overgedragen”, zei DES-minister Chaiwut Thanakamanusorn.

“De overdracht van het Thaicom-project aan de staat zal de telecommunicatiekracht van het land vergroten en ervoor zorgen dat mensen uit alle lagen van de bevolking toegang hebben tot hoogwaardige internet- en telecomdiensten.  Dit zal ook helpen om Thailand’s orbitale posities te reserveren voor zijn telecomsatellieten.”

Thaicom beheert twee satellieten onder toezicht van NT, namelijk Thaicom 4 (IP Star) op 119,5 graden Oost en Thaicom 6 op 78,5 graden Oost. Thaicom’s kreeg de concessie op 11 september 1991 en heeft de staat tot nu toe 13,85 miljard baht aan inkomsten opgeleverd – aanzienlijk meer dan de 1,41 miljard baht die volgens het contract vereist is.

Afgelopen donderdag benoemde premier Prayut Chan-o-cha een panel van 16 personen om te controleren of Thaicom en Intouch Holdings, die 51 procent van Thaicom in handen hebben, de voorwaarden van het concessiecontract en andere gerelateerde vereisten strikt naleven.

Het panel wordt voorgezeten door generaal Wittawat Ratchatanan, voormalig voorzitter van de Ombudsman, en bestaat uit juridische en telecomexport zoals vice-premier Wissanu Krea-ngam, directeur van NT Plc kolonel Sappachai Huwanan en permanent secretaris van het ministerie van Justitie Wisit Wisitsora-at.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!