Koning van Thailand prijst de bevolking voor het samenkomen te midden van tegenspoed

BANGKOK:- Zijne Majesteit de Koning heeft de Thais geprezen voor het samenkomen in hun uur van nood en het overwinnen van de pandemie en natuurrampen. In de nieuwjaarstoespraak van Zijne Majesteit zei de koning dat Thais altijd vriendelijk en zorgzaam zijn en elkaar te hulp schieten in ongewenste situaties. 

De mensen zijn klaar en bereid om te helpen bij het verlichten van ontberingen en wanhoop van anderen, terwijl ze hen ook morele steun en troost bieden, zei hij. Door collectief geweld zijn de Thais erin geslaagd om de kansen te verslaan, of het nu gaat om de pandemie of natuurrampen. De mensen hebben ook samengewerkt om moeilijke omstandigheden te voorkomen en op te lossen.

Dit wordt bereikt met het goede hart van de mensen die van nature vriendelijk en empathisch zijn. De onschatbare goede wil en vriendelijkheid die jegens elkaar wordt getoond, dient als een kracht van eenheid die de kern vormt van het bestaan ​​van onze natie en het vermogen om voortdurend vooruitgang te boeken, aldus Zijne Majesteit. 

“Moge u worden beschermd door de heilige krachten en de deugden van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote tegen de kwalen en gevaren en moge u gezegend zijn met geluk en succes in uw inspanningen gedurende het hele jaar en altijd,” zei hij. 

Ondertussen riep premier Prayut Chan-o-cha op tot eenheid onder de Thais, en zei dat dit het land het komende jaar door de uitdagingen heen zal leiden. In zijn vooraf opgenomen nieuwjaarstoespraak nodigde generaal Prayut ook Thais uit om hun beste wensen uit te spreken aan de Koning en Koningin en andere leden van de koninklijke familie. Hij beschreef het jaar 2022 als “een jaar van triomf” voor Thailand, aangezien het land crisis na crisis heeft weten te overwinnen, waaronder de Covid19 pandemie.

De overwinning op Covid-19 was het resultaat van eenheid onder Thais die offers hadden gebracht en zich aan de volksgezondheidsmaatregelen hadden gehouden. Het land wordt wereldwijd erkend als een model voor succes bij het omgaan met de pandemie, zo maakte premier Prayut bekend.

Olleke Bolleke in Thailand
Foto: Koninklijk bureau van Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!