Koning Vajiralongkorn verleent koninklijke bescherming aan kinderen die ten gevolge van het Covid19 virus wees zijn geworden

BANGKOK:- De plv. regeringswoordvoerster, Khun Ratchada Dhanadirek maakte gisteren bekend dat Zijne Majesteit Koning Rama X koninklijke bescherming aan kinderen heeft verleend wier ouders overleden aan de gevolgen van Het Covid19 virus zijn overleden.

“Het ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid heeft een initieel aantal van 35 kinderen gemeld die hun ouders of verzorgers hebben verloren aan Covid-19.  Het aantal zal naar verwachting landelijk hoger zijn en het ministerie bereidt maatregelen voor om deze weeskinderen voor de lange termijn te helpen.

 “Het is de wens van Zijne Majesteit Koning Rama X dat deze kinderen studenten worden onder koninklijk beschermheerschap.  Zij krijgen gratis het hoogste onderwijs, al naar gelang hun mogelijkheden.  Het ministerie zal verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de studiebeurs van de kinderen en, indien nodig, pleeggezinnen voorzien van steungeld tot het afstuderen”, aldus Khun Ratchada.

 “In navolging van het bevel van de premier om het aantal isolatiecentra te versnellen, heeft de Bangkok Metropolitan Administration het eerste gemeenschapsisolatiecentrum opgezet voor kinderen van 3-14 jaar oud in het sport- en recreatiecentrum in het district Dusit, met medisch personeel en verzorgers om  24 uur per dag nauwlettend toezicht houden.  

Het ministerie en gehandicaptenverenigingen in Thailand zijn ook bezig met het opzetten van gemeenschapsisolatiecentra voor verstandelijk gehandicapten in het Rajanukul Institute, en voor gehandicapten in het Asia-Pacific Development Centre on Disability kantoorgebouw, ” zo voegde de regeringswoordvoerster eraan toe.

 “De regeling ‘Zorgcentrum voor kinderen met Covid-19’ is onlangs gelanceerd om voor kinderen te zorgen die door de pandemie zijn getroffen.

 “Iedereen die weet heeft van wezen of kwetsbare groepen die door de pandemie zijn getroffen, kan voor hulp contact opnemen met deze vier organisaties:

 1. Hulplijn 1300

 2. Pracharat-hotline voor gehandicapten 1479

 3. Provinciale kantoren voor sociale ontwikkeling en menselijke veiligheid

 4. Vrijwilliger voor sociale ontwikkeling en menselijke veiligheid,” aldus Khun Ratchada.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!