Honderden huishoudens in de provincie Rayong getroffen door enorme overstromingen

THAILAND:- Honderden huishoudens in de provincie Rayong zijn getroffen door enorme overstromingen die sinds 7 september aanhouden.

Vandaag, 10 september, heeft de gouverneur van Rayong, de heer Channa Iamsaeng, 17 subdistricten in 4 districten van Rayong aangewezen als de “door watrramp getroffen” gebieden, waaronder het hoofddistrict, het district Ban Khai, het district Wang Chan en het district Klaeng. sinds afgelopen woensdag voortdurend onder water staan.

Meer dan 100 huishoudens in 83 dorpen zijn uit veiligheidsoverwegingen meerdere dagen van de stroom afgesneden, maar gelukkig zijn de meeste hoofdwegen volgens recente rapporten al weer open.

Bewoners in de wijk Klaeng blijven zich zorgen maken over de regen, die nu vanmiddag is gestopt, maar de lucht blijft zwaar bewolkt.

De overstromingen in de districten Mueang, Ban Khai en Wang Chan zijn geleidelijk afgenomen, maar de gouverneur adviseert de burgers nog steeds om waakzaam te blijven.

Lokale bewoners wiens eigendommen en gewassen zijn beschadigd, eisen dat de overheid hen compensatie biedt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Matichon 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Matichon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!