Koning Vajiralongkorn kookte voedzame, warme maaltijden voor het verplegend personeel in Bangkok

~ER IS NOOIT EEN KOK GEVONDEN, DIE KOKEN KAN VOOR ALLE MONDEN~(Je kunt het niet iedereen naar de zin maken)

BANGKOK:- Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn stond afgelopen zaterdag in de keuken van de Dusit paleis gaan staan om voedsel te bereiden voor  verplegend personeel die Covid19-patiënten behandelen in ziekenhuizen en veldhospitalen in Bangkok.

De maaltijden die hij bereidde waren onder meer noedelsoep met gestoofd varkensvlees en gehaktballetjes, noedelsoep met gestoofde kip en bittere kalebas, rijst met gestoomde varkensrib en fingerroot, varkensomelet met gehakte fingerroot, gewokte kip met gele currypasta en fingerroot.

“Deze voedingsmiddelen hebben voedingswaarden van vijf voedselgroepen met fingerroot als hoofdingrediënt”, aldus het Koninklijk Kantoor.  “Fingerroot of Krachai is een traditioneel Thais kruid dat verschillende medicinale voordelen heeft en kan helpen het immuunsysteem van het lichaam te versterken en Covid-19 te helpen voorkomen.  Bovendien is het eten van vers bereide maaltijden een van de aanbevolen manieren om je te beschermen tegen het virus.”

De koning  heeft ook opdracht gegeven voor de keuken van de Amphorn Sathan Residential Hall om voedsel te bereiden en uit te delen aan het grote publiek in de gemeenschappen in Bangkok die sinds 24 mei zijn getroffen door de uitbraak.

Tot nu toe zijn er meer dan 44.000 maaltijden geleverd aan mensen in Bang  De districten Phlat, Watthana, Bang Kho Laem, Khlong Toei, Dusit en Pom Prap Sattru Phai.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!