Het heropeningsplan voor de kustplaats Pattaya wordt door het Thaise ministerie van Volksgezondheid tegengehouden

~EEN DIKKE STREEP DOOR DE REKENING~
(Een onverwachte teleurstelling)

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid verzet zich tegen de plannen van Pattaya om gevaccineerde buitenlandse vakantiegangers in het vierde kwartaal van het jaar terug te laten keren zonder in quarantaine te hoeven.

 De badplaats heeft onlangs voorgesteld wat ambtenaren “Pattaya, Move on” noemden, één plan om toeristen terug te in het hoogseizoen te laten komen na het meer dan tweederde van de Pattiaanse bewoners en horecamedewerkers tegen het Covid19 virus te hebben gevaccineerd.

De regeling zou volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen in staat stellen Pattaya binnen te komen zonder 14 dagen in quarantaine te hoeven, ook al zouden ze zeven dagen in de districten Bang Lamung en Sattahip moeten blijven voordat ze naar elders mochten reizen.

Khun Thanes Supornsahasrungsri, waarnemend voorzitter van de Chonburi Tourism Council, zei echter dat het ministerie vrijdag zijn bezorgdheid had geuit over het idee.

In tegenstelling tot het vakantie-eiland Phuket, is Pattaya meer een open stad en gezondheidsfunctionarissen vreesden dat het moeilijk zou zijn om het verkeer van toeristen te reguleren, zo gaf de Khun Thanes toe.

Hij zei dat Pattaya nog steeds hoopte zich voor te bereiden op een volledige heropening door een “zachte heropening” in augustus en september mogelijk te maken met de “verzegelde route”-beperking.

Dit zou betekenen dat zelfs volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen drie tot vijf dagen in hun hotels moeten blijven, waarna ze naar vooraf goedgekeurde plaatsen kunnen reizen die een certificering voor hygiënische normen van de Safety & Health Administration (SHA) hebben.

De voorzitter zei dat de maatregel zou moeten helpen om de zorgen van de gezondheidsautoriteiten weg te nemen in de aanloop naar de gehoopte heropening in oktober en was optimistisch dat Pattaya meer vaccindoses zou krijgen om ten minste 70% van de lokale bewoners te dekken zodra het een duidelijke tijdlijn had.  voor zijn heropening.

Er zijn ongeveer 900.000 vaccindoses nodig om 450.000 mensen, of 70% van de bevolking, te inenten, zo merkte hij op.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in het Brabants Dagblad gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Het heropeningsplan voor de kustplaats Pattaya wordt door het Thaise ministerie van Volksgezondheid tegengehouden”

  1. Hoe slopen we de Thaise economie ? Quarantaine levert geld op , en dat willen de Thai niet missen. Toerisme waarschijnlijk niet denken ze………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!