Geen Dogecoin (DOGE) meer voor Thailand; SEC verbiedt meme crypto en meer

~NIETS VAN DE GROND KRIJGEN~
(De pogingen om iets te bereiken mislukken)

THAILAND:- De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand voert nieuwe regelgeving in omtrent bepaalde cryptocurrencies. De toezichthouder kondigt een verbod aan voor een reeks populaire soorten crypto in een persbericht, gepubliceerd op 11 jun

Ten eerste worden zogeheten ‘meme crypto’ verboden. De Thaise SEC beschrijft dit soort tokens als crypto zonder duidelijk doel en substantie en waarvan de prijs op niets anders berust dan sociale trends. Alhoewel geen namen worden genoemd is de meest voor de hand liggende meme token natuurlijk Dogecoin (DOGE).

Dogecoin was ooit voor de grap gecreëerd; het project heeft of had geen doel en zag al jaren geen ontwikkeling meer. De koers van DOGE steeg desondanks dit jaar ongekend hard omhoog, maar dat was vooral hype aangedreven door tweets van Tesla CEO Elon Musk.

Ten tweede worden fan tokens verboden. Dit zijn crypto speciaal gemaakt voor fans van bijvoorbeeld een bepaalde sportclub. Ze kunnen met deze tokens participeren aan speciale acties, inruilen voor merchandise of mee stemmen in peilingen. Populaire vorm van deze crypto zijn de fan tokens van Europese voetbalclubs, uitgegeven door Socios.com en Chiliz (CHZ).

Ten derde worden non-fungible tokens, of NFT’s, verboden. NFT’s maakten begin dit jaar een enorme opkomst. NFT’s zijn unieke tokens die niet inwisselbaar zijn en dienen vaak als een soort eigendomsbewijs voor kunst, meestal op Ethereum. 

Onlangs werd nog een CryptoPunk NFT voor bijna $12 miljoen verkocht. Klik hier om verder te lezen wat NFT’s precies zijn.

Ten slotte verbiedt de Thaise SEC zogenaamde exchange tokens. Dat zijn de tokens die behoren tot een cryptocurrency-exchange. Denk hierbij aan crypto als Binance Coin (BNB), Huobi token (HT), FTX token (FTT) en de OKB token (OKB) van OKEx.q

De Thaise SEC geeft echter geen reden waarom de drie soorten crypto worden verboden. Crypto beurzen krijgen maar 30 dagen de tijd om al deze crypto te verwijderen van hun handelsplatformen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: crypto-insiders.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!