Komende zondag wordt de traditionele buffelrace in Chonburi gehouden, een race waarmee het rijstteeltseizoen in thailand  gemarkeerd wordt

CHONBURI:- Thaise boeren strijden deze zondag, 31 juli met hun waterbuffels tegen elkaar in een modderige race om de start van het nieuwe rijstplantseizoen te markeren, dat begint met het begin van de moesson.

Talloze toeschouwers kijken naar de race op een 200 meter lange onverharde weg in de kustprovincie Chonburi, zo’n 80 km ten zuidoosten van de hoofdstad Bangkok.

De race, die soms aan het einde van de moesson plaatsvindt, werd tijdens de coronaviruspandemie opgeschort, maar werd vorig jaar hervat.

De meeste Thaise boeren gebruiken geen waterbuffel meer in de landbouw, maar velen willen de dieren houden.

“Vandaag maakt het me niet meer uit of ik win of verlies.  Ik wilde die traditie levend houden’, zegt de 58-jarige khun Somchai Kamchab, die een buffel bezit die aan de race meedoet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Div. Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!