Agentschappen in Thailand  aangespoord om de waterkeringen te versterken na ernstige overstromingen welke dodelijke slachtoffers eiste

THAILAND:- Door de hevige regenval vorige week zijn 14 provincies overstroomd en hebben twee levens gekost, maar de situatie is weer redelijk normaal geworden, zo verklaarde de woordvoerder van de Thaise regering. Khun Thanakorn Wangboonkongchana zei dat premier Prayut Chan-o-cha gisteren een ontmoeting had gehad met het National Water Resources Committee (NWRC) om de zware overstromingen van vorige week te bespreken.

Tijdens de bijeenkomst meldde de afdeling Rampenpreventie en -bestrijding dat de provincies Chiang Mai, Lampang, Uttaradit, Phetchabun, Phitsanulok, Phichit, Chaiyaphum, Khon Kaen, Nakhon Ratchasima, Rayong, Chonburi, Samut Prakan, Nonthaburi en Yala het laatst waren overstroomd  week.  Maar liefst 29 subdistricten, 63 dorpen en 392 huishoudens werden getroffen, met twee dodelijke slachtoffers  in Chonburi.

Thanakorn zei dat Prayut de afdeling heeft gevraagd om te coördineren met de lokale autoriteiten om de situatie te volgen en hulp te bieden aan de getroffen gebieden. De premier heeft de afdeling ook opgedragen om de benodigde apparatuur voor de preventie van overstromingen voor te bereiden.

“Ondertussen hebben de verwante instanties ook de opdracht gekregen om riolen en waterwegen vrij te maken van afval om een ​​maximale afvoer te garanderen na zware regenval,” zo zei Khun Thanakorn.

“De mensen die in overstromingsgevoelige gebieden wonen, moeten hun eigendommen naar hoger gelegen gebieden verplaatsen, ervoor zorgen dat het elektra van hun huis uitgeschakeld is en oppassen voor giftige insecten en reptielen die met overstromingen dichterbij komen.

De bevolking is ook geadviseerd om de weersupdates van de Thais Meteorologisch instituut bij te houden of de mobiele app “Thai Disaster Alert” te downloaden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!