Komende week wordt er voor het overgrote deel van Thailand zware regenval met mogelijke overstromingen voorspeld

BANGKOK:- Het grootste deel van Thailand wordt tot donderdag getroffen door hevige regen en harde wind, zo waarschuwde de Thaise Meteorologische Dienst.

De dienst voorspelde dat een sterke zuidwestmoesson boven de Andamanse Zee en de Golf van Thailand, evenals een moessontrog boven de Zuid-Chinese Zee, geïsoleerde zware tot zeer zware regenval zal veroorzaken in bijna alle delen van het land.

“De mensen moeten zich voorbereiden op zware omstandigheden die plotselinge overstromingen kunnen veroorzaken en rivieroevers kunnen doen doorbreken.  Ze moeten tijdens onweersbuien ook voorzichtig zijn, zo waarschuwde het TMD.

De dienst waarschuwde ook dat sterke wind golven tot 4 meter hoog zal creëren in de bovenste Andamanse Zee en zelfs hoger tijdens onweersbuien.  Het voorspelt golven van 3 meter hoog in de lagere Andaman en meer dan 2 meter hoge golven in de hogere Golf.

“Schepen moeten voorzichtig te werk gaan en oppassen voor onweersbuien.  Kleine boten in de Andamanse Zee moeten van 10 tot 14 juli voor anker blijven”, aldus het weerbericht.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!