Annulering van Orange Line-biedingen onrechtmatig, gerechtelijke regels, zo oordeelt de Centrale Administratieve Rechtbank in Bangkok

BANGKOK:- De Centrale Administratieve Rechtbank in Bangkok oordeelde vlak voor het weekend dat de beslissing van vorig jaar door de Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA) om het bieden op het Orange Line-project te annuleren onwettig was.  De MRTA heeft 30 dagen gekregen om in beroep te gaan tegen het vonnis.

Khun Surapong Laoha-Unya, de directeur van het Bangkok Mass Transit System (BTSC), die de uitspraak van het vonnis aanhoorde, zei dat het moest worden bekeken hoe de laatste uitspraak van de rechtbank het lopende biedingsproces voor het massatransportproject zou beïnvloeden.

Hij prees de rechtbank voor het ‘zorgen van gerechtigheid’ aan de betrokken partijen.

“Dit vonnis van de rechtbank moet worden beschouwd als een precedent voor soortgelijke biedingen.  We weten niet of we gaan winnen of verliezen bij het bieden.  Wat we wel willen is transparantie, eerlijkheid en een verantwoordelijk proces’, zo verklaarde de directeur.

De BTSC, die het Skytrain-massatransportsysteem in de stad beheert, nam deel aan de Orange Line-bieding.

De 35,9 kilometer lange Orange Line, die loopt van Bang Khunnon in het westen tot Minburi in het oosten, heeft naar schatting een budget van 145 miljard baht nodig om te bouwen. De BTSC had de zaak voor de rechter gedaagd tegen de selectiecommissie voor biedingen van Orange Line en de MRTA, die in februari vorig jaar een bevel hadden uitgevaardigd om het bieden te annuleren.

De rechtbank oordeelde nu dat het bevel onrechtmatig was en vernietigde het besluit van de selectiecommissie om het bieden te annuleren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!