Komende vrijdag gaat uw pakje sigaretten in Thailand 6 tot 8 bath duurder worden

THAILAND:- De prijs van een pakje sigaretten zal naar verwachting vanaf volgende maand met 6-8 baht gaan stijgen nadat de kabinetsvergadering van dinsdag de nieuwe tabaksbelastingstructuur heeft goedgekeurd.

Volgens minister van Financiën, Khun Arkhom Termpittayapaisith gaat de nieuwe belasting vanaf 1 oktober (vrijdag) in.

Op 30 september zal de accijnsafdeling de voorraden sigaretten in tabaksfabrieken en importmagazijnen controleren om hamsteren tegen te gaan die tot doel hebben het oude belastingtarief uit te buiten.  Op alle sigaretten die op voorraad zijn, gelden vanaf 1 oktober de nieuwe tarieven.

Sinds 2017 gelden er twee belastingtarieven voor sigaretten: 20 procent voor pakjes met een prijs van 60 Baht  of minder, en 40 procent voor pakjes van meer dan 60 Baht. 

De Belastingdienst heeft nog niet gezegd of de nieuwe structuur een enkel of dubbel tarief wordt, alleen dat de belasting hoger wordt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Der-Farang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!